Όπως κάθε τι καινούριο, το Photobooth, όπως γνωρίζουμε και αγαπάμε, έχει περάσει από πολλές φάσεις κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Το πρώτο του πρωτότυπο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη, που εξαπλώθηκε σύντομα σε όλη τη χώρα καθώς και στο εξωτερικό για να αποτυπώσει τα χαμόγελα του κόσμου. Ακολουθεί μια σύντομη ιστορία του Photobooth, ένα βασικό συστατικό για την απογείωση των σημερινών σημαντικών στιγμών!

1889: Το πρώτο Photobooth παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι. Αυτή η συσκευή λειτουργούσε με κέρματα. Δημιουργούσε ένα σιδηρότυπο, μια φωτογραφία που αποτυπώνεται σε ένα λεπτό φύλλο μετάλλου, σε περίπου πέντε λεπτά.

1896: Το πρώτο Photobooth που λειτουργούσε με την αρνητική και θετική διαδικασία εφευρέθηκε στη Γερμανία.
Αρνητικά: Παράγουν αρνητική εικόνα η οποία κατά την εκτύπωση αντιστρέφεται δίνοντας θετική εικόνα. Στο αρνητικό οι φωτεινές περιοχές φαίνονται σκούρες και το αντίστροφο και καταγράφονται τα συμπληρωματικά χρώματα των αρχικών χρωμάτων.
Θετικά: Παράγουν απευθείας θετική εικόνα και είναι γνωστά και ως διαφάνειες (σλάιντς).

1925: Δημιουργείται το πρώτο Photobooth με κουρτίνα στην Νέα Υόρκη. Με 25cents γινόταν η εκτύπωση μιας σειράς 8 φωτογραφιών μέσα σε 8 λεπτά.

1927: Τα Photobooth επεκτάθηκαν στον Καναδά και την Ευρώπη

1958: Δημιουργήθηκε το Photobooth με το οποίο ήταν δυνατή η εκτύπωση φωτογραφιών για χρήση σε ταυτότητες

1960: Τα πορτρέτα έγιναν τέχνη. Ο Andy Warhol έκανε τις πρώτες εκθέσεις με ασπρόμαυρα πορτρέτα φίλων μέσα από τα Photobooth

1968: Τα Photobooth είναι πλέον αυτόνομα, ο μπάτλερ ήταν δίπλα ώστε να ρυθμίζει του φακούς και να εξυπηρετεί το κοινό.

1970: Οι πρώτες έγχρωμες εκτυπώσεις έκαναν την εμφάνισή τους.

1990: Τα Photobooth υποστηρίζονται από υπολογιστές για ταχύτερη εκτύπωση

Σήμερα: Με την σημερινή τεχνολογία τα Photobooth προσφέρουν ατελείωτο γέλιο, με αρκετές δυνατότητες στην εκτύπωση, στην επεξεργασία και στον διαμοιρασμό στα social media, ικανό να προσαρμοστεί σε όλα τα events. (γάμους, βαφτίσεις, εταιρικά events και άλλα πολλά)

Και το όνομά της Eventera.gr!